icon_fb icon_insta

Galavečeře

 Užijte si nejen ochutnávky specialit během sobotní a nedělní Gastro tour v různých restauracích v údolí Léskové, ale také tradiční zážitkové degustace. Navštivte galavečeře v hotelech Lanterna a Horal.

Ve Spa hotelu Lanterna se uskuteční dvě galavečeře – páteční v režii „domácích“ kuchařů, sobotní Michelinskou galavečeři s hostem – držitelem michelinské hvězdy Pavlem Pospíšilem. V sobotu bude večer hostit také restaurace wellness hotelu Horal.

Připravujeme také oblíbený Michelinský oběd v neděli ve Spa hotelu Lanterna.

 

Sobota 3.října 2015 – wellness hotel Horal (19:00 – 23:00)

Karlovský gastrofestival 2013Galavečeře hotelu Horal (šéfkuchař Jaroslav Orság a jeho tým)

Vína jsou sestavena vinařstvím Mikrosvín, které letos získalo ocenění Vinařství roku 2015! Vína uvede viceprezident Asociace sommeliérů ČR Libor Nazarčuk.

  • Filírované husí prso s marinovanými jablky a makovým želé – Traditional Line Chardonnay VZH 2013, Dobré Pole, Rosentické
  • Halušky z červené řepy se špenátovou omáčkou sypané uzeným ovčím sýrem – Flower Line Sauvignon PS 2014
  • Plněné kachní srdce na dýňové pěně s mrkvovým suflé – Traditional Line Ryzlink Vlašský 2012, Perná, Železná, VOC Pálava
  • Jelení hřbet v houbovém prachu na jablečném pyré s křenem – Traditional Line Rulandské modré PS 2012, Mikulov, Za cihelnou
  • Hruškový koláč s perníkovou zmrzlinou a povidlovým mousse – Traditional Line Ryzlink Vlašský VZB 2001, Zimní vrch

Cena včetně selekce vín: 1 990 Kč / osoba

  • Pro ubytované hosty hotelu Lanterna cenové zvýhodnění (- 350 Kč)
  • Pro ubytované hosty hotelu Horal cenové zvýhodnění (- 250 Kč)

Galavečeře má omezenou kapacitu – nutná rezervace předem (tel. 571 477 300; rezervace@valachy.cz).  Stůl je rezervován do maximální kapacity.  Na tyto speciálně kalkulované akce nelze čerpat jakékoliv slevy. Doporučujeme oblečení smart casual (kalhoty – košile bez kravaty).



Pátek 2. října 2015 – Zážitková restaurace Vyhlídka – Spa hotel Lanterna (20:00 – 23:00)vaclavik

Galavečeře Spa hotelu Lanterna (šéfkuchař Pavel Václavík a jeho tým)

Ochutnejte to nejlepší z moderní valašské kuchyně v podání týmu Spa hotelu Lanterna.

  • Kachní šunka s kaštanovou majonézou, Dolnopasecký bio sýr s kopřivovým gelem, marmeláda ze smrkových výhonků – Château de Tracy, Pouilly-Fumé „Mademoiselle de T“, 2013, Val de Loire    
  • Zelný krém s bramborovým špalíkem a natenko krájeným uzeným, sypaný zelným prachem – Zind-Humbrecht, Riesling „Terroir d´Alsace“, 2013, Alsace  
  • Rolovaná holubí prsíčka s lístky špenátu podlévaná vinnou omáčkou, pohankové pyré – Mongeard-Mugneret, Hautes Côtes de Nuit „La Croix“, 2012, Bourgogne
  • Steak z mladého býčka z plemene Wagyu v souse vide úpravě, hříbková pěna, dýnové nočky – Saint Cosme Cotes du Rhône Les Deux Albion​  
  • Pampelišková panna cotta s mátovým jantarem a mrkvovým sucharem, ostružinová zmrzlina – Arte Vini, Pálava „Pá“, 2014, Morava  

Vína snoubená k jednotlivým chodům představí sommeliér společnosti Premier Wines & Spirits.

restaurace-vyhlidkaCena včetně selekce vín: 1 490 Kč / osoba

  • Pro ubytované hosty hotelu Lanterna cenové zvýhodnění (- 350 Kč)
  • Pro ubytované hosty hotelu Horal Horal cenové zvýhodnění (- 250 Kč)

Galavečeře má omezenou kapacitu – nutná rezervace předem (tel. 571 477 300; rezervace@valachy.cz).  Stůl je rezervován do maximální kapacity.  Na tyto speciálně kalkulované akce nelze čerpat jakékoliv slevy. Doporučujeme oblečení smart casual (kalhoty – košile bez kravaty).


 

Sobota 3.října 2015 – Zážitková restaurace Vyhlídka – Spa hotel Lanterna (20:00 – 23:00)pospisil

Michelinská galavečeře (Pavel Pospíšil – šéfkuchař restaurace Pospisil´s Gasthof Krone; Bühl-Oberbruch)

  • Pralinka z křepelky a kachních jater – Zind-Humbrecht, Pinot gris „Reserve“, 2012, Alsace, Francie
  • Candát v mrkvi – Sonnhof-Jurtschitsch, Grüner Veltliner „Loiserberg“ 1öwt, 2013, Kamptal, Rakousko
  • Bramborová pěna s lanýžem – Domaine Long-Depaquit, Chablis 1er Cru Les Lys, 2011, Bourgogne, Francie
  • Medailonky ze srnčího hřbetu, rakytníková omáčka, špecle – Kim Crawford, Pinot noir, 2013, Marlborough, Nový Zéland 
  • Hruškové tiramisu s hruškovou zmrzlinou – Johann Josef Prüm, Riesling Bernkasteler Badstube, 2011, Mosel, Německo

Vína snoubená k jednotlivým chodům představí sommeliér společnosti Premier Wines & Spirits.

Cena včetně selekce vín: 3 250Kč / osoba

  • Pro ubytované hosty hotelu Lanterna cenové zvýhodnění (- 350 Kč)
  • Pro ubytované hosty hotelu Horal cenové zvýhodnění (- 250 Kč)

Galavečeře má omezenou kapacitu – nutná rezervace předem (tel. 571 477 300; rezervace@valachy.cz).  Stůl je rezervován do maximální kapacity.  Na tyto speciálně kalkulované akce nelze čerpat jakékoliv slevy. Doporučujeme oblečení smart casual (kalhoty – košile bez kravaty).


Neděle 4. října 2015 – Spa hotel Lanterna (12:00 – 14:00)pospisil2

Michelinský oběd (Pavel Pospíšil – šéfkuchař restaurace Pospisil´s Gasthof Krone; Bühl-Oberbruch)

  • Za studena uzená makrela, pórková srdíčka, tramínové geleé – Vincent Girardin, Pouilly-Fuissé, 2013, Bourgogne, Francie
  • Telecí tabulová špička, bouillon brambory, kořenová zelenina, křen – Dr. Bürklin-Wolf, Riesling Wachenheimer Gerümpel P.C., 2012, Pfalz, Německo
  • Terrina z bílé a tmavé čokolády, mango sorbet – Château Dereszla, Tokaji Furmint Late Harvest, 2011, Tokaj, Maďarsko

Vína snoubená k jednotlivým chodům představí sommeliér společnosti Premier Wines & Spirits.

Cena včetně selekce vín: 1 490 Kč / osoba

Michelinský oběd má omezenou kapacitu – nutná rezervace předem. (tel. 571 477 300; rezervace@valachy.cz). Stůl je rezervován do maximální kapacity. Na tyto speciálně kalkulované akce nelze čerpat jakékoliv slevy. Doporučujeme oblečení smart casual (kalhoty – košile bez kravaty).