icon_fb icon_insta

Galavečeře

Užijte si nejen ochutnávky specialit během sobotní a nedělní Gastro tour v různých restauracích v údolí Léskové, ale také tradiční zážitkové degustace. Navštivte galavečeře v hotelech Lanterna a Horal.

Letos nově nabídku galavečeří obohacujeme o „předkrm“ v podobě Ladění na Karlovský gastrofestival – degustačního večera s šéfkuchaře Terasy U Zlaté Studně Pavlem Sapíkem ve středu 28. září 2016 ve Spa hotelu Lanterna.

28. 9. – Ladění na Karlovský gastrofestival s Pavlem Sapíkem (Spa hotel Lanterna)

 

Degustační večer s šéfkuchařem Terasy U Zlatné studně

3C7I7575Restaurace Terasa U Zlaté studně je držitelem mnoha gastronomických ocenění – získala mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015.  V roce 2015 vyhrála ocenění jako Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers‘ Choice Awards 2015 a Nejlepší luxusní hotel v Evropě. O jejich službách i kuchyni se dozvíte například zde.

  • Kdy: středa 28. září 2016
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 2 990 Kč/osoba bez ubytování, 4 490 Kč/osoba s ubytováním na 1 noc ve Spa hotelu Lanterna (28. – 29. 9. 2016 – zahrnuje i snídani a neomezený vstup do L-Spa a Wellness Horal)
  • Délka trvání: cca 4 hodiny
  • Dress code: doporučujeme smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz

Degustační menu podávané se selekcí tradičních moravských vín

  • Mousse z kozího sýra „Buche Affinne“ se zeleným chřestem, sušenými cherry tomaty a houbovým pestem
  • Chardonnay sekt extra brut, Vinařství Gala
  • Grilovaná mušle Sv. Jakuba na risottu „Carnaroli“ z červené řepy podávané s čerstvě strouhanými lanýži, sýrem Grana Padano a chipsem z červené řepy přelité lanýžovým glazé
  • Veltlínské zelené – pozdní sběr 2015, Vinařství Trpělka&Oulehla
  • Paté z kachních jater „Foie Gras“ v perníkovém mantlu na domácí briošce podávané s uzenými kachními prsy a pečenými pomeranči
  • Ryzlink Vlašský – výběr z bobulí 2013, Vinařství Kadrnka
  • Dýňový velouté s křupavou oplatkou
  • Na másle pečený mořský vlk podávaný na houbovém ragú a kapustě, s bramborami „La Ratte“, přelitý máslovým glazé
  • Chardonnay – pozdní sběr 2013, Vinařství Sedlák
  • Pečený daňčí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, lesními plody a hlívou ústřičnou, přelité omáčkou Grand Veneur
  • Pinot Noir – výběr z hroznů 2013, Vinařství Libor Veverka
  • Studený čokoládový fondant s malinovou pěnou, domácí čokoládovou zmrzlinou a malinovou makronkou
  • Svatovavřinecké – ledové víno 2008, Vinařství Kořínek
  • Variace domácích pralinek a „petit fours“
  • Zlatá slivovice – „Kosher“ 5 let, Rudolf Jelínek