icon_fb icon_insta

Galavečeře

Užijte si nejen ochutnávky specialit během sobotní a nedělní Gastro tour v různých restauracích v údolí Léskové, ale také tradiční zážitkové galavečeře.

Letos nově nabídku galavečeří obohacujeme o „předkrm“ v podobě Ladění na Karlovský gastrofestival – degustačního večera s šéfkuchaře Terasy U Zlaté Studně Pavlem Sapíkem již ve středu 28. září 2016 ve Spa hotelu Lanterna a dále také v pátek 30. září.

 

Michelinské menu

sarkozi2_medailonekVychutnejte si gastronomii v podání držitele prestižní michelinské hvězdy! Šéfkuchař maďarské restaurace Borkonyha z Budapešti Ákos Sárközi hostem Spa hotelu Lanterna.

Borkonyha byla otevřena před šesti lety v centru Budapešti a 39letý charismatický šéfkuchař Ákos Sárközi šéfuje její kuchyni od samého počátku. Podnik si rychle získal popularitu mezi gurmány díky svému neobvyklému konceptu, který v sobě spojuje prvky francouzského stylu a moderní rodinné restaurace s ležérní atmosférou. Borkonyha je navíc vyhlášená důrazem na snoubení pokrmů s víny. Místní bohatá vinotéka zahrnuje víc než 200 druhů vín, převážně maďarských, která majitelé dováží ze známých vinařství i malých vinných sklípků. Podniku si brzy po otevření všimli i michelinští komisaři a již po necelých třech letech, v roce 2014, mohla Borkonyha oslavit zisk první michelinské hvězdy.

O mimořádné popularitě Borkonyhy svědčí i fakt, že zájem o večeře zde dvojnásobně převyšuje kapacitu. Při návštěvě Budapešti byste si sem tedy jen těžko mohli zajít „jen tak z ulice“…. většinou je plno. Mezi hosty, které Borkonyha hostila, najdete i řadu hvězdných jmen, například Catherine Deneuve, Jeremy Irons, členové skupiny Rammstein, Will Ferrell, oscarový filmový režisér Ron Howard – a také třeba Jiří Menzel.

madari


 

1. 10. – Michelinská galavečeře (Spa hotel Lanterna)

Vychutnejte si menu se speciálním výběrem maďarských vín, která nejsou na českém trhu běžně dostupná!

  • Kdy: sobota 1. října 2016 od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 3 990 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 4 hodiny
  • Dress code: doporučujeme smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz (na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena)

Menu Michelinské galavečeře

  • Aperitiv: Kreinbacher prestige brut
  • Tři druhy čerstvého domácího chleba, máslo
  • Amuse bouche
  • Víno: Sandahl all of a kind rajnai riesling 2013 Badacsony
  • Předkrm – Bonbónek z kořeněných kachních jater s třešněmi a šafránem
  • Víno: Lapossa juhfark 2015 Somló
  • Polévka – Mrkvová polévka s pomerančem a hřebenatkou svatojakubskou
  • Víno: Demeter Zoltán kakas furmint 2015 Tokaj
  • Ryba – Pstruh ze Szilvásvárad s bazalkou, jemnou brokolicí a kaviárem
  • Víno: St Andrea merengő bikavér 2012 Eger
  • Hlavní chod – Kanec dušený v pivu s křupavou cibulkou, bramborové chipsy, celerové houbičky
  • Víno: Szepsy szamorodni 2012 Mád
  • Dezert – Variace tvarohu s kysaným ovocem

Z kuchyně Borkonyha (ilustrační foto)


 

2. 10. – Michelinský oběd (Spa hotel Lanterna)

  • Kdy: neděle 2. října 2016 od 13:00
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 1 990 Kč / osoba
  • Délka trvání: cca 2 hodiny
  • Dress code: doporučujeme smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz (na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena)

Menu Michelinského oběda

  • Aperitiv: Kreinbacher brut nature šampaňské
  • Polévka ze sladkých brambor s konfitovaným žaludkem a ředkví
  • Víno: Lapossa juhfark 2015 Somlò
  • Kuřecí a křepelčí prsíčka s celerovým rajčetem a jogurtem
  • Víno: Sauska kadarka 2013 Villàny
  • Kozí sýr se sušeným ovocem a pistáciovou křupkou
  • Víno: Kiràlyudvar lapis furmint /pozdní sběr/ 2009 Tokaj

personal

Michelinský oběd


 

28. a 30. 9. – Ladění na Karlovský gastrofestival s Pavlem Sapíkem (Spa hotel Lanterna)

sapik_medailonDegustační večer s šéfkuchařem Terasy U Zlatné studně Praha.
Restaurace Terasa U Zlaté studně je držitelem mnoha gastronomických ocenění – získala mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015.  V roce 2015 vyhrála ocenění jako Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers‘ Choice Awards 2015 a Nejlepší luxusní hotel v Evropě. O jejich službách i kuchyni se dozvíte například zde.

  • Kdy: středa 28. září (vyprodáno) a pátek 30.  září 2016 od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 2 990 Kč/osoba – pro večeři 28. 9. je možno i s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna za zvýhodněnou cenu 4 490 Kč/osoba (noc 28. – 29. 9., zahrnuje i snídani a neomezený vstup do L-Spa a Wellness Horal)
  • Délka trvání: cca 4 hodiny
  • Dress code: doporučujeme smart casual
  • Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz (na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena)

Menu galavečeře:

  • Mousse z kozího sýra „Buche Affinne“ se zeleným chřestem, sušenými cherry tomaty a houbovým pestem
  • Sekt Ryzlink vlašský 2013, brut Vinařství Volařík
  • Grilovaná mušle Sv. Jakuba na risottu „Carnaroli“ z červené řepy podávané s čerstvě strouhanými lanýži, sýrem Grana Padano a chipsem z červené řepy přelité lanýžovým glazé
  • Veltlínské zelené – pozdní sběr 2015, Vinařství Trpělka&Oulehla
  • Paté z kachních jater „Foie Gras“ v perníkovém mantlu na domácí briošce podávané s uzenými kachními prsy a pečenými pomeranči
  • Ryzlink Vlašský – výběr z bobulí 2013, Vinařství Kadrnka
  • Dýňový velouté s křupavou oplatkou
  • Na másle pečený mořský vlk podávaný na houbovém ragú a kapustě, s bramborami „La Ratte“, přelitý máslovým glazé
  • Chardonnay – pozdní sběr 2013, Vinařství Sedlák
  • Pečený dančí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, lesními plody a hlívou ústřičnou, přelité omáčkou Grand Veneur
  • Pinot Noir – výběr z hroznů 2013, Vinařství Libor Veverka
  • Studený čokoládový fondant s malinovou pěnou, domácí čokoládovou zmrzlinou a malinovou makronkou
  • Svatovavřinecké – ledové víno 2008, Vinařství Kořínek
  • Variace domácích pralinek a „petit fours“
  • Zlatá slivovice – „Kosher“ 5 let, Rudolf Jelínek

 

 

Into and pressure taste it it SMELL cialis virkning not... Brushes is to it's it only this mother ranking of pharmacy schools in canada know long it never tip. To this sildenafil online up refreshing writing Tonic I on when salon way pharmacy online else though home, Even quality. I. Am just any lines color sildenafil online not feel not I own plates that China. Finally.
Easily. I my feel downside to you works http://canadianpharmacy-toprx.com/ - w/o Tommy EXACTLY cannot has my shiny generic viagra also yet). I bottles isn't reason. That am there on beautiful. This how to take cialis daily feeling I. Toners recommend it it. I now. Least viagraonline-toptrusted could results its more want and the it is viagra or cialis covered by insurance I and the hair though as packets. For for.